Familie activiteiten Waddeneilanden

Leuke activiteiten Waddeneilanden

Familie vakantiehuis Texel, Ameland of Terschelling geboekt?, dit zijn zeker enkele leuke familie activiteiten Waddeneilanden. Zeker een goed idee voor de komende familie zomervakantie.

Familie vakantie met hond Waddeneilanden

Het is mogelijk een familie vakantiehuis met hond op de Waddeneilanden te huren, bijvoorbeeld op Texel. Vind hier een familie vakantiehuis Waddeneilanden waar honden zijn toegestaan.

Leuke familie activiteiten Waddeneilanden, tips en ideeën

Met de hele familie genieten van een trip naar de Waddeneilanden. Klinkt als een uitstekend idee en dat is het ook. Er is zoveel te beleven en veel activiteiten zijn geschikt voor de hele familie. Wadlopen en strandjutten moet je natuurlijk een keer tijdens je familie vakantie hebben gedaan als je hier op vakantie bent. Verder is het dorp Hollum een echte aanrader en is Ecomare een fantastische activiteit voor iedereen!

schelpen zoeken op het strand

Met z’n allen gaan wadlopen

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt als een trip naar de Waddeneilanden op de planning staat, is wadlopen. Dit is mogelijk op het moment dat het water laag is. Het is verplicht om samen met begeleiding te lopen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Tijdens het wadlopen loop je door Waddenzee en kom je van alles tegen. Van zandbanken tot geulen en van slikvelden tot kwelders. Als je met de hele familie wilt gaan wadlopen kun je je aanmelden bij verschillende organisaties. Zorg dat je goede, halfhoge schoenen draagt en een goede conditie hebt. Dit wordt een spannend avontuur waar jullie later het zeker nog aan terug denken.

Breng een bezoek aan Hollum

Als je naar Ameland afreist mag een bezoek aan het grootste dorp, Hollum zeker niet ontbreken. Het dorp heeft een historisch karakter en kent veel panden die monumentaal zijn. Wandel door de prachtige straatjes en kijk je ogen uit. Verder zijn er een paar bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Denk aan de vuurtoren dat maar liefst 55 meter hoog is. Maar ook de korenmolen die inmiddels al meer dan honderd jaar oud is. Je kunt hier kennis maken met het leven van een echte molenaar.

strandwandeling met familie

Ecomare in Texel

Op het eiland Texel kan de hele familie zich straks en echte Waddeneilanden expert noemen. Bij Ecomare kom je alles te weten over de Waddenzee en de natuur op de eilanden. Er wordt een hoop verteld maar er is ook veel te beleven. Zo kun je kennis maken met een aantal zeehonden die daar verblijven in de opvang, net als verschillende vogels. Verder is er ook een aquarium waar je diverse vissoorten kunt spotten. Tot slot zijn er allerlei speeltoestellen te vinden zodat de kinderen zich lekker kunnen vermaken terwijl de volwassenen op het terras zitten bij het restaurant. Dit uitje is dus prima geschikt voor de hele familie, jong en oud.


zeehonden op een zandbank

Strandjutten met de hele familie

Als je het beste met het milieu voor hebt kunnen jullie dit ook combineren met een geweldig dagje strand. Ga eens met z’n allen lekker strandjutten! Strandjutten is het starten van een zoektocht naar spullen die op het strand zijn aangespoeld. In de meeste gevallen zijn deze afkomstig van schepen maar je kunt natuurlijk ook spullen vinden die men verloren is tijdens hun verblijf op het strand. Wie van de familie vindt het meest speculatie voorwerp vandaag? Ga de strijd met elkaar aan en laat de persoon met de meest indrukwekkende voorwerp bepalen wat er vanavond gegeten gaat worden! Houd er rekening mee dat gevonden spullen officieel ingeleverd moeten worden. Er zijn meerdere punten op het eiland waar dit mogelijk is. Feitelijk zijn dat familie activiteiten voor het goede doel!

center parcs familiekorting banner