Tips vieren familie vakantie

Wie een familie vakantie wil vieren, kan baat hebben bij deze tips. Ook voor het vieren van een vakantie met familie in Nederland of België met een grote groep.

familie accommodaties landal banner

Familie vakantiehuis

Indien je een villa, groepsaccommodatie of groot vakantiehuis wilt huren voor je familie vakantie, kunnen de volgende tips waardevol zijn. Ook als je overweegt een all inclusive vakantie met familie te boeken. De locatie van een familie vakantiehuis Nederland, België of elders in Europa, is minstens zo belangrijk als de accommodatie zelf. Ook al huur je een luxe familie vakantiehuis met zwembad, tuin overdekt terras, sauna en hottub. Als de locatie saai is en er in de omgeving niets te doen is, kan je familie vakantie toch teleurstellend aflopen.

Samen met de familie eten

roompot groepen banner

Locatie, locatie, locatie

In het geval je een groot vakantiehuis huurt voor het familie uitje inclusief overnachting.
De locatie is voor een groot gedeelte bepalend voor het succes familie reis. Zoek voor een geslaagde familie vakantie een sfeervol en groot vakantiehuis met de gewenste faciliteiten en op een locatie waar jij en je familie kunnen vermaken. Voor een familie vakantie met kinderen, verdient een vakantiepark met restaurant, zwembad en indoorspeeltuin de voorkeur.

All inclusive familie vakantie vieren?

Wil je een onbezorgde en luxe familie vakantie vieren? Denk dan eens aan een all inclusive familie vakantie. Dit kan een volledig verzorgde vakantie in eigen land zijn maar er zijn ook veel mogelijkheden een all inclusive vliegvakantie te boeken. Bij dit type reizen zijn de vliegtickets, transfers en hotelovernachtingen in de totaalprijs inbegrepen. Met in de regel onbeperkt eten en drinken. Boek bijvoorbeeld een all inclusive vakantie Spanje of kijk eens naar de mogelijkheden een all inclusive familie vakantie Turkije te boeken. In Turkije vind he het grootse aanbod all inclusive hotels en resorts van heel Europa.

vakantie met familie

Met de auto op familie vakantie

De meeste mensen rijden met de auto naar hun vakantiebestemming en dat geldt zeker ook voor de reis een familie accommodatie of parkeerplaats bij vliegveld. Met de huidige brandstofprijzen loont het echt om zoveel mogelijk met elkaar mee te reizen en niet met half lege auto’s naar je vakantie bestemming of vliegveld af te reizen. Ga een en ander ook weer niet overdrijven. Zeker bij een 7 daagse familie vakantie en huur van een groepsaccommodatie op basis van zelfvoorziening gaat er heel wat bagage mee en proviand. Houd daar voldoende ruimte voor beschikbaar. Huur eventueel een busje of maak gebruik van een aanhangwagen.


Boodschappen doen tijdens je familie uitje.

Indien je met een groep een 3, 4, 5, 6 of 7 daagse familie vakantie gaat vieren een een accommodatie hebt gehuurd op basis van zelfvoorziening, zal er heel wat gegeten en gedronken worden. Je boodschappen op je vakantieadres doen, kan een dure aangelegenheid zijn. Zeker als de groep uit meer dan 8 of 10 personen bestaat en er jongeren waaronder tieners zich tussen het reisgezelschap bevinden. Boodschappen vanuit huis mee nemen voor de hele groep is niet te doen. Huur daarom bij voorkeur een familie vakantiehuis op een vakantiepark met supermarkt of, nog beter, of nabij een locatie waar meerdere grote supermarken bij elkaar een vestiging hebben. In Nederland zitten de Jumbo en Lidl vaak bij elkaar in een winkelcentrum en vind je grote XL supermarkten van Albert Heijn vaak in de plaatsen met meer dan 50.000 inwoners.


plezier tijdens het eten met familie

Reisverzekering afsluiten

Ook bij een familie vakantie, binnen- of buitenland, hoort een passende reisverzekering. Bij een paar verzekeringsmaatschappijen kan je voor een groepsreis met familie een groepsreisverzekering afsluiten. Dan zijn alle deelnemers aan de familie groepsvakantie tegen dezelfde calamiteiten verzekerd. Je kunt natuurlijk ook een individuele reisverzekering afsluiten. Die kan je eenvoudig online afsluiten. Tot zover deze blog en tips over het organiseren van een familie vakantie.

center parcs familiekorting banner