Goedkope familie vakantie

Tips voor een goedkope familie vakantie

Wie op zoek is naar mogelijkheden goedkope familie vakantie, kan deze praktische tips zeker wel gebruiken. Op vakantie gaan met je familie is super leuk en hoeft zeker niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze goedkopere familie vakantie accommodaties op kleinschalige vakantieparken

familie accommodaties landal banner

Tip 1: Boek een goedkope familie vakantie in eigen land.

Het klinkt logisch, een vakantie dicht bij huis is altijd goedkoper want je hebt minder reiskosten en minder te organiseren. Daarom is ons advies, boek je familie vakantiehuis in eigen land. Of boek een andere type goedkope familie vakantie in eigen land. Zo is een familie vakantie in Nederland wel tot 30 % goedkoper dan een vakantie vieren met de familie in Spanje, Portugal of Italië.

Tip 2: Boek een familie vakantiehuis op basis van zelfvoorziening

Indien je een familie vakantiehuis in Nederland of België op basis van zelfvoorziening boekt en zelf de maaltijden bereidt, ben je wel tot 40 % goedkoper uit dan als je regelmatig uit gaat eten en wel tot 100 % goedkoper dan een all inclusive familie vakantie. Huur daarom in het kader van een goedkope familie vakantie een vakantieboerderij, bungalow of vakantiehuis met goed uitgeruste keuken. Voor een familie vakantie met een grote groep is een oven, magnetron en professionele vaatwasser een absolute voorwaarde om snel lekkere en goedkope maaltijden te kunnen bereiden.

roompot groepen banner

grote familie samen buiten

Tip 3: Wandelen of fietsen tijdens je goedkope familie vakantie

Organiseer activiteiten tijdens je familie vakantie die niet veel kosten. Zo kan je bijvoorbeeld samen gaan fietsen of wandelen. Je kunt tegenwoordig overal goede fietsroutes downloaden en fietsen huren. Wist je bijvoorbeeld dat je ook op de Nederlandse treinstations goedkoop fietsen kunt huren? Zeker de goedkope OV fietsen als je daarvoor aangemeld bent. Fietsen is gezond en fietsen tijden een familie vakantie Nederland of België is goed voor de saamhorigheid. Ook als er kinderen mee op familie vakantie zijn.

sportief fietsen met familie

Tip 4: Boek je familie vakantie last minute

Een last minute familie vakantie boeken is wel tot 20 á 40 % goedkoper dan een reguliere geboekte vakantie. En dat geldt niet alleen voor op vakantie met de familie gaan in eigen land. Ook als je besloten hebt een vliegvakantie met familie te boeken, is er last minute veel mogelijk. Last minute vliegtickets, hotels en last minute vakantiehuizen zijn aanmerkelijk goedkoper. Ook als je een last minute familie vakantiehuis aan zee in het buitenland voor 8, 10, 12 of 14 personen wilt boeken. Je kunt je familie vakantie meestal nog tot enkele dagen voor vertrek organiseren.

Tip 5 goedkope familie vakantie

De allergoedkoopste familie vakanties zijn kampeervakanties. Dat lijkt misschien wat primitief maar het kamperen van nu is niet meer het kamperen van vroeger. Tegenwoordig verblijf en overnacht je in luxe safaritenten en heb je soms zelfs je eigen toilet, sanitair en douche. Er zijn volledig ingerichte safaritenten te huur voor groepen tot wel 14 personen en je kunt ook als familie met meerdere tenten naast elkaar staan. Kamperen is Glamping geworden. Zeker geen slecht idee als je op zoek bent naar mogelijkheden een actieve en goedkope familie vakantie te organiseren en ook handig voor een familie vakantie met hond in eigen land. Samen genieten in de natuur.

center parcs familiekorting banner