7 mooie bestemmingen Frankrijk

Korte familie vakantie Frankrijk?

Dit zijn 7 mooie bestemmingen Frankrijk voor een korte familie vakantie.
Ook aantrekkelijk in kader van een last minute autovakantie Frankrijk.
Je kunt hier een last minute vakantiehuis Frankrijk particulier huren voor je familie vakantie.

familie accommodaties landal banner

Frankrijk is eigenlijk helemaal niet zo ver weg, vooral niet als je in het midden of in het zuiden van Nederland woont. Vanuit Utrecht is het maar zo’n 2,5 uur rijden en vanuit Zuid-Limburg ben je er al in iets meer dan 1,5 uur rijden. Een familie vakantie Frankrijk is dus zo geboekt, met de auto of trein. Frankrijk is dus een ideale vakantiebestemming voor een last minute familie vakantie vanuit Nederland. We hebben de leukste plekken voor jou op een rijtje gezet voor een korte vakantie of dagje uit naar Frankrijk. Achter elke bestelling staat telkens de reistijd vanuit Utrecht met de auto aangeduid.


roompot groepen banner

Overnachten in Frankrijk

Voor een korte vakantie in Frankrijk en dit op last minute basis zijn er verschillende mogelijkheden om goedkoop te kunnen overnachten. Hierbij denk je waarschijnlijk aan een hotel of vakantiehuisje Frankrijk. Maar misschien wordt het eens tijd om wat anders te proberen? Wat dacht je van overnachten met je familie in een boomhut of last minute stacaravan Frankrijk? Dat is goedkoop en spannend. Natuurlijk is dat niet bedoeld voor grote familie groepen, dan kan je het beste een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis Frankrijk huren.

familie vakantie in Frankrijk


1. Lille (2 uur 30 minuten vanuit Utrecht)

Lille is een prachtige stad en een ideale bestemming voor een dagje uit vanuit Nederland. Het is qua grootte de vierde stad van Frankrijk. In het stedelijk gebied wonen meer dan 1 miljoen inwoners. Er zijn heel veel historische bezienswaardigheden en daarnaast veel moderne architectuur. Dankzij de vele studenten die er wonen heeft de stad, ondanks het vele erfgoed, een levendige uitstraling. Absoluut de moeite waard voor een dagtrip of weekendje weg met familie of vrienden.

Lille in de avond

2. Givet (3 uur vanuit Utrecht)

Givet ligt direct aan de grens met België. Een prachtige plek voor een familie vakantie. Dit mooie Franse stadje ligt aan de Maas en is het laatste plaatsje aan de rivier voordat het België instroomt. Te midden van een prachtige uitgestrekte natuurgebied heeft dit gezellige stadje het dagtoerisme veel te bieden. In de eerste plaats natuurlijk vanwege de prachtige ligging aan de Maas. Maar dat niet alleen. Er is ook een fort dat uitkijkt over de rivier en er zijn diverse mooie monumenten te bewonderen. Daarnaast zijn er het hele jaar door diverse culturele evenementen. Kortom, genoeg te zien en te doen, het hele jaar door. Je kunt in deze groene omgeving zeker wel een natuurhuisje of stacaravan huren om te overnachten, ook voor een last minute weekendje weg Frankrijk.


3. Le Quesnoy (3 uur vanuit Utrecht )

In het Noorden van Frankrijk, op zo’n 3 uurtjes rijden van Utrecht, ligt het prachtige vestingstadje Le Quesnoy, dat zeker een bezoekje waard is. Dit stadje heeft een rijke historie en vele vorsten en edelen, zoals Margaretha van Bourgondië met haar dochter Jacoba van Beieren, hebben in de hoogtijdagen dit stadje bezocht. Ook Willem V van Holland (1330-1389), graaf van Holland en Zeeland, heeft deze stad bezocht en is er zelfs overleden. Nog steeds zijn er diverse torens, een poort, andere bijzondere gebouwen en versterkingen van de hand van Vauban uit die tijd te bewonderen.

vakantie met familie

4. Slagvelden van de Eerste Wereldoorlog (3 uur 15 minuten)

Ben je met je familie geïnteresseerd in de geschiedenis van de 20e eeuw en dan met name de periode van de Eerste Wereldoorlog? Dan moet je eens een keertje richting de Somme. Daar vind je in een uitgestrekt gebied van het Belgische Ieper tot aan Amiens in Frankrijk diverse restanten van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Deze interessante bezienswaardigheden bevinden zich overal verspreid door het landschap, zoals de typische begraafplaatsen met soms enkele tientallen, maar soms ook vele duizenden graven van gesneuvelde militairen. Daarnaast zijn er vele monumenten en herdenkingsplekken van de verschillende landen die toen hebben deelgenomen, te vinden. Vaak zijn deze herdenkingsplekken gemaakt door een team van studenten om de geschiedenis in kaart te brengen en meer informatie te geven. Tevens zijn er op diverse plekken nog loopgraven te vinden en kun je op vele plekken nog de karakteristieke kraters van de bominslagen zien. Zeer indrukwekkend en zeker de moeite waard.


  5. Kust tussen Boulogne en Calais (3 uur 30 minuten vanuit Utrecht)

  Tussen Boulogne-sur-Mer en Calais ligt een schitterend stukje natuur. Vanaf de prachtige rotsachtige kust, ook wel Opaalkust genoemd, heb je adembenemende vergezichten over het Kanaal. Een absolute aanrader om eens een keertje te bezoeken. Rij eens over de weg van Calais naar Bourlogne, de D940, en je komt het ene na het andere schitterende plekje tegen waar je eventjes kunt stoppen en genieten van de prachtige omgeving. Voorbeelden hiervan zijn Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. Tijdens je tussenstop kun je hier genieten van prachtige kliffen die je aan de bekende Engelse rotskusten zullen doen denken. In deze omgeving vind je ook nog vele indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Overnacht in een huisje aan de kust of bij een last minute camping of vakantiepark camping met verhuur chalets, mobile homes of last minute stacaravans.

  strandwandeling met familie

  6. Amiens (3 uur 45 minuten vanuit Utrecht)

  In Amiens staat een hele bijzondere gotische kathedraal. Deze werd in de 13e eeuw in een recordtijd van slechts 50 jaar gebouwd en is de grootste kathedraal van heel Frankrijk. Deze moet je echt eens hebben gezien, een schitterend bouwwerk. Daarnaast kent Amiens vele pittoreske wijken en schitterende oude gebouwen. Door de vele kanalen die door de stad lopen wordt Amiens ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd.

  7. Laon (4 uur vanuit Utrecht)

  Rij je ietsje verder, dan kom je bij de prachtige stad Laon. Deze versterkte stad ligt op een heuvelrug. In het gezellige centrum vind je vele oude gebouwen, met de prachtige grote kathedraal als de absolute publiekstrekker. De bouw van deze gotische kathedraal begon in de 12e eeuw, Pas na 80 jaar was de bouw van de kerk klaar. Dat maakt deze kerk nog ouder dan zijn bekendere broer in Parijs, de Notre-Dame.

  Naast bovengenoemde tips voor een leuk dagje uit of een weekendje weg naar Frankrijk zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige plekken voor een korte familie vakantie Frankrijk, wat zijn jouw favorieten?

    center parcs familiekorting banner